• به فروشگاه هالی هانی خوش آمدید
  • تماس با ما: 02191091423
image

بره موم زنبورعسل؛ آنتی‌بیوتیک طبیعی و شگفت‌انگیز کندو

  • 1404/07/30
  • بازدید: 7
  • 0

بره موم (Propolis) ماده‌ای چسبناک و قهوه‌ای‌رنگ است که زنبورهای عسل آن را از جوانه‌ها و صمغ درختان جمع‌آوری کرده و با موم و آنزیم‌های خود ترکیب می‌کنند.

زنبورها از بره موم برای ضدعفونی و محافظت از کندو در برابر میکروب‌ها، قارچ‌ها و آلودگی‌ها استفاده می‌کنند. به همین دلیل به آن «سپر دفاعی کندو» هم می‌گویند.

چگونه بره موم تهیه می‌شود؟

  1. زنبورها از درختان صمغ و رزین جمع می‌کنند.
  2. آن را با موم و بزاق خود مخلوط کرده و ماده‌ای چسبناک و معطر می‌سازند.
  3. زنبورداران با ابزار مخصوص، بره موم را از روی قاب‌ها و دیواره کندو جدا می‌کنند.
  4. سپس می‌توان آن را به صورت خام، عصاره الکلی یا کپسول فرآوری کرد.

خواص و فواید بره موم برای بدن

✅ خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی

✅ کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن

✅ خاصیت ضدباکتری و ضدقارچ طبیعی

✅ تسریع ترمیم زخم‌ها و التیام التهاب دهان و گلو

✅ کمک به سلامت دهان و لثه‌ها

📌 در برخی تحقیقات مشخص شده ترکیبات فلاونوئیدی و فنولی موجود در بره موم نقش مهمی در تقویت ایمنی بدن دارند.

نحوه مصرف (با مشورت پزشک):

  • قطره یا عصاره بره موم: 10 تا 20 قطره در یک لیوان آب ولرم، 1 تا 2 بار در روز
  • کپسول یا قرص: طبق دستور روی بسته‌بندی یا توصیه پزشک
  • استفاده موضعی: در پمادها برای ترمیم زخم‌ها و التهاب‌های پوستی

⚠️ نکته مهم:

افراد مبتلا به آلرژی به فرآورده‌های زنبور یا دارای بیماری‌های خاص باید قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند.

منابع علمی

  • Bankova V. “Chemical diversity of propolis and the problem of standardization.” Journal of Ethnopharmacology.
  • Wagh V.D. “Propolis: a wonder bees product and its pharmacological potentials.” Advances in Pharmacological Sciences.
  • Sforcin J.M. “Propolis and the immune system: a review.” Journal of Ethnopharmacology.




سید محمد دستور

عسل
ارگانیک
بره موم
آنتی بیوتیک
آنتی اکسیدان
ایمنی